Станкевич Георгій Миколайович, доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри Технології зберігання зерна Одеської національної академії харчових технологій.
Основні напрями наукової діяльності:
– технологія післязбиральної обробки і зберігання зерна;
– тепло–масообмін та енергозбереження у процесах сушіння та охолодження зерна;
– математичне моделювання, алгоритмізація розрахунків і оптимізація процесів зернопереробної і харчової галузей.
Страхова Тетяна Василівна, кандидат технічних наук, доцент кафедри Технології зберігання зерна, голова Первинної профспілкової організації Одеської національної академії харчових технологій.
Основні напрями наукової діяльності:
– післязбиральна обробка зернових і олійних культур;
– удосконалення способів і режимів сушіння зерна різних культур;
– удосконалення систем термометрії зерна в зерносховищах різних типів.
Овсянникова Людмила Костянтинівна, кандидат технічних наук, доцент кафедри Технології зберігання зерна Одеської національної академії харчових технологій.
Основні напрями наукової діяльності:
– дослідження технологічних властивостей дрібнонасіннєвих зернових і олійних культур;
– підвищення ефективності технологічних процесів підприємств з післязбиральної обробки дрібнонасіннєвих культур;
– розробка наукових основ енергозберігаючих технологій післязбиральної обробки і зберігання зерна дрібнонасіннєвих культур.
Дмитренко Лариса Дмитрівна, кандидат технічних наук, доцент кафедри Технології зберігання зерна Одеської національної академії харчових технологій.
Основні напрями наукової діяльності:
— вивчення питань організації технохімічного контролю та систем управління якістю зерна на хлібоприймальних підприємствах і елеваторах різних типів;
– проектування елеваторів різного призначення;
– розробка раціональних схем очищення зерна різних культур.
Борта Алла Василівна, кандидат технічних наук, доцент кафедри Технології зберігання зерна, науковий керівник Науково-дослідної лабораторії оцінки якості зерна та хлібопродуктів Одеської національної академії харчових технологій.
Основні напрями наукової діяльності:
– теоретичні і практичні питання сушіння сушіння та зберігання зерна різних культур;
– дослідження технологічних, біохімічних і фізіологічних властивостей зерна, оцінка якості зерна різних культур, формування партій пшениці різного призначення;
– стандартизація, метрологія, сертифікація і кількісно–якісний облік зерна на всіх етапах його післязбиральної обробки і зберігання.
Кац Анфіса Карпівна, кандидат технічних наук, доцент кафедри Технології зберігання зерна Одеської національної академії харчових технологій.
Основні напрями наукової діяльності:
– післязбиральна обробка і зберігання зерна на хлібоприймальних підприємствах, елеваторах та зернових перевантажувальних терміналах;
– удосконалення процесів післязбиральної обробки зерна круп’яних культур та транспортно–технологічних ліній зернозаготівельних підприємств.
Валевська Людмила Олександрівна, кандидат технічних наук, доцент кафедри Технології зберігання зерна Одеської національної академії харчових технологій.
Основні напрями наукової діяльності:
– розробка нових видів зернових продуктів підвищеної харчової цінності та оцінка їх споживчих властивостей в процесі зберігання;
– дослідження фізико–хімічних, технологічних і органолептичних властивостей різних видів шротів і вивчення змін їх якісних характеристик при зберіганні.
Соколовська Олена Григоріївна, кандидат технічних наук, старший викладач кафедри Технології зберігання зерна Одеської національної академії харчових технологій.
Основні напрями наукової діяльності:
– вивчення фізико–механічних, аеродинамічних і технологічних властивостей і теплофізичних характеристик мілконасінних культур;
– вивчення закономірностей сушіння і охолодження мілконасінних культур;
– енергозберігаючі технології термічної обробки і зберігання мілконасінних культур.
Щербатюк Світлана Ігорівна, завідувач лабораторії, асистент кафедри Технології зберігання зерна Одеської національної академії харчових технологій.
Напрями наукових інтересів:
– вивчення процесів післязбиральної обробки зерна;
– методичне та приладове оснащення лабораторій для контролю якості зерна.
Луніна Лідія Олександрівна, завідувач лабораторії кафедри Технології зберігання зерна Одеської національної академії харчових технологій.
Напрями наукових інтересів:
– дослідження фізико–хімічних і технологічних властивостей голозерного ячменю при його послеуброчной обробці і зберіганні;
– вдосконалення технології сушки голозерного ячменю.
e-mail: |
Ковалюк-Кулакова Катерина Миколаївна, інженер кафедри Технології зберігання зерна Одеської національної академії харчових технологій.
Напрями наукових інтересів:
– методики для дослідження показників якості зерна.
Васильєв Сергій Володимирович, аспірант кафедри Технології зберігання зерна, методист Навчально-методичного центру ЗЯВО Одеської національної академії харчових технологій.
Основні напрями наукової діяльності:
– дослідження фізико–технологічних, гігроскопічних, теплофізичних властивостей і хімічного складу зерна пленчатой пшениці;
– вдосконалення технології післязбиральної обробки і зберігання зерна плівчастої пшениці.